Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Observaties

13 januari @ 12:00 - 17 februari @ 17:00

De Observaties

Opening: zaterdag 13 januari om 15.30 uur door Hans Fronczek, kunstliefhebber.
Daarna live muziek.

Het O-Collectief presenteert samen met een gastkunstenaar De Observaties, een veelzijdige tentoonstelling met krachtig en fantasievol werk in diverse disciplines: schilderijen, tekeningen en keramiek. De vijf exposanten laten de kijker hun gezamenlijk onderzoek naar een individuele verbeelding van de mens zien. 

Je kunt de tentoonstelling bekijken van 13 januari tot en met 17 februari op woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

De kunstenaars

Jeannet Klement maakt figuratieve beelden en scenes van klei. De beelden zijn gebaseerd op indrukken en observaties van haar dagelijks leven, waarbij de mens centraal staat. Ze zoomt in op ogenschijnlijk onbelangrijke situaties, die echter voor eenieder herkenbaar zijn.

Sari Piek schildert (grote en kleine) gezichten die een realistisch uiterlijk hebben, maar vaak bijna abstract zijn. De werkelijkheid is vertaald in de vorm van een menselijk gezicht, maar is geen portret. De verf is aangebracht met grote gebaren, vegen en vlakken als een gebeeldhouwde figuratie.

In het werk van Marieloes Reek staan mensen centraal, ingetogen en geheimzinnige figuren die net naast de wereld staan. Het zijn geen duidelijke mannen of vrouwen, het zijn mensen losgeschilderd van de tijd en in een spaarzaam aangegeven omgeving geplaatst.

Maartje Strik maakt fantasieportretten van mensen die drager zijn van een idee, of een emotie, gerelateerd aan de ander en de buitenwereld. Hoe kan ik me uitdrukken, en hoe verhoud ik mijzelf tot de wereld? Hiervoor gebruikt Strik beelden van de nacht, de stilte, de droom, de eenzaamheid, en van de natuur.    
 
Gastkunstenaar Yvonne Halfens wil met haar figuren van klei en ander materiaal de complexiteit van ‘leven en zijn’ verbeelden en het ‘nu geworteld in de oudheid’.
Halfens vult de andere 4 kunstenaars perfect aan met haar wonderlijke en verstilde werken.

Gegevens

Begin:
13 januari @ 12:00
Einde:
17 februari @ 17:00

Organisator

O-Collectief

Locatie

Kunsthuis Waterland
Peperstraat 36
Purmerend, Noord-Holland 1441 BJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0299 422605