Crossing the river at night time

Nora van Klingeren

Vervilte wol, geschilderde en gezeefdrukte zijde.

Ik hou van zee en water. Dit werk verbeeldt  het zicht op de rivier en de oever van de overzijde van de rivier, met huisjes en lichtjes.

Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak dar een ruwe schets van.  Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ik wil vertellen. Vervolgens ga ik aan het werk, het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten. Het resultaat is altijd kleurrijk.

Veel werk staat niet op zich maar hoort in een serie, een overkoepelend verhaal. De laatste jaren is Klimaatverandering een belangrijk onderwerp.

zeebonk