Liesbeth Sevenhuijsen

De zonnebloemen en de tongvaren groeien op mijn volkstuin in Amsterdam. Elk jaar is het weer een feest om de seizoenen op de tuin mee te maken. In het voorjaar zijn de opkomende varens met hun mooie gekrulde toppen een genot voor het oog. In het vroege en late voorjaar de opeenvolging van voorjaarsbolletjes, bloeiende vaste planten, heesters, rozen en kruiden. En in de zomer de zonnebloemen! Mijn tuin is een natuureilandje in een stedelijke omgeving!

Op mijn tuin

Licht tekent schaduw

Tijd ademt voorzichtig op het ritme

Van verglijdend zonlicht

Zacht beweegt het blad

Gras buigt zich

Bloem viert het leven met kleur

Verkleurend groen tekent het seizoen

Merel zingt een uitbundig lied

Hommel maakt een rondedans

Dit is mijn aardse paradijs

Mijn kwetsbare eiland

Liesbeth Sevenhuijsen